Om tävlingen

Jobb skapas av människor – av företagsamma människor som startar och driver företag. De satsar tid och pengar på en idé de tror på. De jobbar hårt för framgång, men är också beredda på motgång.

Med Årets mest företagsamma människa 2016 hyllar vi och riktar ljuset mot de som skapar möjligheter för fler än sig själva. De som vågar när andra tvekar och tar idé till verklighet.

Nominera – till och med den 6 oktober

Till och med den 6 oktober sökte vi efter företagsamma människor från nord till syd – alla kunde vara med och nominera.

Årets jury

Liselott Hagberg, Landshövding, Södermanland / Mattias Forss, vd och ägare, Forss Webservice / Deborah Rosman, vd och ägare, dDesign samt Skärgårdsvåfflan / Rolf Lydahl, vd och ägare, Sofielunds Fastigheter / Timo Haavisto, Stf VD, Sparbanken Rekarne / Björn Lindgren, Regionchef, Svenskt Näringsliv /

Bland de nominerade valde vår jury ut fem finalister, människor som:
-   är besjälade av företagsamhet
-   skapar jobb och vågar satsa
-   har ett driv att lösa utmaningar
-   kan fungera som inspiratörer och förebilder för andra i vår region

Rösta – 10-30 november

Från den 10 november presenteras finalister och röstningen är öppen. Alla kan vara med och avgöra vem som blir årets vinnare. Den som röstar kan lägga till en motivering och är då med och tävlar om en upplevelse. Röstningen pågår till och med den 30 november.

Fira vinnare!

Under december månad firas finalister och vinnare koras i varje region. Alla finalister uppmärksammas under festliga former.